Ziemniak Arrow - typ kulinarny: B - ogólnoużytkowy. Kremowo-biały miąższ, żółta skórka, płytkie oczka, bulwa owalno-podłużna. Bardzo dobra plenność. Sprawdza się na większości typów gleb. Dobra trwałość przechowalnicza i odporność na uszkodzen [...]
Ziemniak Bellarosa o wysokich walorach smakowych - typ kulinarny: B - ogólnoużytkowy. Sadzeniaki kwalifikowane. Żółty, lekko zwięzły miąższ, czerwona skórka, duże, okrągło-owalne bulwy, płytkie oczka. Wymagania glebowe - niskie do średnich, od [...]
Ziemniak Bryza wyróżnia się wysokimi walorami smakowymi. Typ kulinarny: BC - lekko mączysty. Odmiana bardzo rozpowszechniona w Polsce. Żółty miąższ, duże bulwy. Odmiana bogata w skrobię o średnich wymaganiach glebowych i wodnych. Ma dobrą trwa [...]
Ziemniak Catania - odmiana należąca do wczesnych, średnio-wczesnych. Typ konsumpcyjny B (odmiana ogólnoużytkowa) o jasnym białym lub lekko kremowym miąższu. Catania wyróżnia się wyrównanymi, gładkimi bulwami o żółtej skórce, z płytko umieszczo [...]
Ziemniak Cyprian - typ B. Odmiana bardzo smaczna. Lekko zwięzły, jasnożółty miąższ. Duże, okrągłoowalne bulwy, płytkie oczka. Niskie wymagania glebowe. Cyprian jest bardzo plenną odmianą - średni plon z hektara to ok. 51,5 tony. Zawartość skro [...]
Ziemniak Denar o wysokich walorach smakowych - typ kulinarny: AB - sałatkowy. Jasnożółty miąższ, bulwy okrągło-owalne, płytkie oczka. Równomierne, bardzo intensywne wschody, potencjał plonowania: 57,2 t/ha (według COBORU) - plon w 2018 i 2019 [...]
Ziemniaki Irga - bardzo smaczne, typ kulinarny: BC - lekko mączysty. Biały miąższ, różowa skórka. Okrągło-owalne bulwy. Wysokie i bardzo stabilne plonowanie. Niskie wymagania glebowe. Dobra trwałość przechowywania (6/9) i wysoka odporność na u [...]
Ziemniak Irys - odmiana plenna - plon bulw po dojrzeniu wynosi 371dt/ha (wg doświadczeń COBORU). Owalnopodłużne bulwy mają regularny kształt i płytkie oczka. Wielkość bulw: średnie do dużych. Biały miąższ, żółta, gładka skórka. Dobre i bardzo [...]
Ziemniak Lord o wysokich walorach smakowych - typ kulinarny: A - sałatkowy. Jasnożółty miąższ, żółta skórka, okrągło-owalne bulwy. Równomierne, intensywne wschody. Potencjał plonowania: 53,3 t/ha (według COBORU). Niskie wymagania glebowe, wodn [...]
Ziemniak Ricarda - odmiana jadalna w typie B z charakterystyczną czerwoną skórką. Ziemniak ten ma kremowo-biały miąższ, owalny kształt bulw, pozwala osiągnąć wysoki plon. Odmiana ta charakteryzuje się średnimi wymaganiami co do gleb i wilgotn [...]